top of page
  • Black Facebook Icon

Bolest zad - otázka odpovědnosti

Bolesti zad jsou vždy nějak spjaté s přebíráním cizí zodpovědnosti. Každý buďme zodpovědný jen sám za sebe a bude nám mnohem lépe. Každý si musí táhnout sám tu svoji káru.


Pan Michal přišel s pravidelně se vracejícími bolestmi zad. Vytestovali jsme příčinu bolesti a s čím souvisí. Byl to jeho vztah s otcem, který byl velmi neharmonický. Pan Michal byl empatický muž, který chápal, že je třeba emoce pouště a veřejně přiznávat, a měl krásný harmonický vztah se svými dvěma malými syny. Takový vztah si přál i se svým otcem.


"Došli jsem v odbloku do 17 let otce pana Michala, který byl tehdy hrubě zmlácen svým otcem. I když se mohl bránit, neudělal to a nechal se zkopat."

Ale jeho otec byl tvrdý, bez emocí a s panem Michalem si nerozuměl. Došli jsem v odbloku do 17 let otce pana Michala, kdy on byl hrubě zmlácen svým otcem. I když se mohl bránit, neudělal to a nechal se zkopat. Největší rána ovšem byla v jeho srdci, ne na těle. V té chvíli rezignoval, začal být lhostejný ke svým citům a tvrdý na sebe a pak i na ostatní. Pan Michal se při terapii postavil do role svého 17 letého otce. Nejdříve zastavil agresi pevným objetím steky nepříčetného otce a následně vyjádřil lásku vůči otci. Toto celou situaci změnilo.


Vzájemné objetí léčí


Otec se uklidnil a léčebné objetí vyléčilo vztah. Pan Michal si uvědomil, co potřebuje on i jeho otec. Vzájemné objetí a projevy lásky, to co on již dává svým synům, ale rád by to dostal i on sám od svého otce.

Přeji mu hodně štěstí a zdravá záda.

Bolesti zad jsou vždy nějak spjaté s přebíráním cizí zodpovědnosti. Každý buďme zodpovědný jen sám za sebe a bude nám mnohem lépe. Každý si musí táhnout sám tu svoji káru.


31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page