top of page
  • Black Facebook Icon

Co je kineziologie (One Brain - Three in One Concepts)

Nabízím terapii zvanou kineziologie (pod oficiálním názvem One Brain - Three in One Concepts), kterou objevil americký chiropraktik George Goodheart v 60. letech 20. století. Tato terapie je založena na řešení problémů na psychosomatické úrovni.


Kineziologie je jedna z nejznámějších metod alternativní medicíny, kterou uznávají psychologové, lékaři, učitelé i laici po celém světě. Současná lékařská věda dokazuje že, většina zdravotních problémů má svou příčinu v psychosomatice, tedy v rozladěném psychickém stavu. Kineziologie identifikuje a pomáhá odstranit traumata z minulosti, jež omezují naše vnímání přítomnosti, a dává nám novou možnost volby, tam kde jsem žádnou volbu neviděli. Využití této metody je opravdu široké. Nenahrazuje klasickou léčbu nemocí, ale je jejím velkým pomocníkem.

Kineziologie identifikuje a pomáhá odstranit traumata z minulosti, jež omezují naše vnímání přítomnosti, aniž bychom si to uvědomovali.

Pomocí jednoduchých uvolňovacích cvičení se na začátku terapie zharmonizujeme tělo, aby lépe spolupracovalo a poté se využívají jednotlivé nástroje terapie:


Svalový test

Svaly reagují na negativní podněty, které se projeví oslabením, nebo naopak napnutím svalu. Každý prožitý stres či nemoc se uloží prostřednictvím emocí v našich svalech. Negativní emoce zablokují energetické proudění nejdříve v oblasti mozku a pak i v příslušné části těla, kterou tato oblast řídí. Stresové situace tak mohou podle této teorie zablokovat a odpojit až 75 % kapacity mozku. Pomocí svalového testu lze zjistit věk i situaci, při které se emoce do svalu zapsala, umožňuje si ji uvědomit, prožít a vědomě zpracovat.

Svalový test se provádí mírným tlakem na mírně předpažené ruce klienta.


Barometr chování

K vykreslení celého příběhu použije terapeut mapu emocí, která se mu u dané situace objeví. Díky ní pomůže klientovi k novému zpracování dané situace - a to do pozitivna.


Systém korekcí

Pomocí popisu dané situace se klient zorientuje a sám uvědomí, kde se nacházel a kudy se dostane ven. Společně najdeme novou volbu reakce. Tuto rovnováhu pomáhají navodit jemná cvičení, doteky a čtení souvisejících textů.


Omezení terapie

Je vhodná pro všechny věkové kategorie - od miminek až po důchodce. Mohou ji využít děti, dospělí, lidé se zdravotními problémy či závislostí, všichni, kdo se trápí v oblasti vztahů, zdraví, financí, komunikace, bydlení či zlozvyků. Tam všude se nevyřešená minulost může projevit zdánlivě neřešitelnými problémy.

S dětmi od 10 do 18 let se doporučuje spolupráce alespoň jednoho rodiče, u dětí do 10 let se pracuje přímo alespoň s jedním rodičem.


Průběh terapie

Na začátku každého sezení krátce s klientem pohovořím o problému a stanovím přesné téma terapie. Dále již nastupují doporučené nástroje kineziologie - svalový test a korekce.

Po sezení se hned můžete zapojit do normálního života. Jen se doporučuje 1-3 dny se vyhnout alkoholu, omezit příjem kávy, zvýšit příjem čisté vody a nevystavovat se silným psychickým a emocionálním zátěžím.

Terapeut na sezení pomůže klientovi najít svoji cestu, ale dále již musí klient po sezení sám určit první krok, který udělá v reálném životě: ideálně do 24 hod. Čím více je klient motivovaný udělat změnu, tím budou výsledky výraznější.


130 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

댓글


bottom of page